El president de Damm té deu dies per dipositar 236 milions de fiança

El jutge Ruz obre judici oral i les acusacions demanen 14 anys de presó per a l'empresari
deme carceller
deme carceller

Deu dies de termini i 236 milions d’euros a pagar. Aquestes són les condicions de la fiança imposada pel jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz a Demetrio Carceller Arce, president de Damm, acusat de quatre delictes fiscals per la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat, que demanen 14 anys de presó per a ell. En concret, totes dues acusacions consideren que Demetrio Carceller III -el seu avi, Demetrio Carceller Segura, fou ministre de Franco i fundador de la Falange- va heretar un negoci fraudulent iniciat pel pare, Demetrio Carceller Coll, fundador de Damm i, suposadament, creador d’una trama fiscal amb què el seu fill hauria defraudat 72 milions d’euros a Hisenda.

Han quedat enrere les maniobres amb què Carceller Arce i el seu pare van estar a punt d’evitar el procés. El Tribunal Suprem va tombar el sobreseïment dictat per la sala penal de l’Audiència Nacional, després d’un recurs d’Anticorrupció i de l’Advocacia de l’Estat.

Ara, a més de la petició de pena i de la fiança per a Carceller Arce, també es reclama el doble de multa, 476 milions d’euros, per a Carceller Coll, que s’enfronta a una petició de 48 anys de presó. L’acusació creu que Carceller Coll -el pare i fundador- gestionava els negocis familiars amb els quals Carceller Arce cometia frau tot simulant que viva fora de l’Estat.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari