El president de Damm té deu dies per dipositar 236 milions de fiança

El jutge Ruz obre judici oral i les acusacions demanen 14 anys de presó per a l'empresari
deme carceller
deme carceller

Deu dies de termini i 236 milions d’euros a pagar. Aquestes són les condicions de la fiança imposada pel jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz a Demetrio Carceller Arce, president de Damm, acusat de quatre delictes fiscals per la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat, que demanen 14 anys de presó per a ell. En concret, totes dues acusacions consideren que Demetrio Carceller III -el seu avi, Demetrio Carceller Segura, fou ministre de Franco i fundador de la Falange- va heretar un negoci fraudulent iniciat pel pare, Demetrio Carceller Coll, fundador de Damm i, suposadament, creador d’una trama fiscal amb què el seu fill hauria defraudat 72 milions d’euros a Hisenda.

Han quedat enrere les maniobres amb què Carceller Arce i el seu pare van estar a punt d’evitar el procés. El Tribunal Suprem va tombar el sobreseïment dictat per la sala penal de l’Audiència Nacional, després d’un recurs d’Anticorrupció i de l’Advocacia de l’Estat.

Ara, a més de la petició de pena i de la fiança per a Carceller Arce, també es reclama el doble de multa, 476 milions d’euros, per a Carceller Coll, que s’enfronta a una petició de 48 anys de presó. L’acusació creu que Carceller Coll -el pare i fundador- gestionava els negocis familiars amb els quals Carceller Arce cometia frau tot simulant que viva fora de l’Estat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides