Trias prepara la grua com a eina recaptatòria

Barcelona registra mínims històrics d'infraccions de trànsit
Xavier Trias
Xavier Trias

Les condicions laborals dels treballadors de Barcelona Serveis Municipals (BSM) canviaran amb l’arribada del 2015. Se’ls aplicarà l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors, que faculta l’empresa per poder canviar aquestes condicions basant-se en un grapat de raons. El Govern municipal que encapçala Xavier Trias, en aquest cas, vol que els empleats de BSM treballin 10 dies més l’any vinent.

Aquesta novetat, relatada pel sindicalista de CCOO Juan Antonio Sánchez a El Confidencial, anuncia també canvis pel que fa a l’ús que l’Ajuntament de Barcelona farà de la grua. Diu Sánchez que els han negat la possibilitat d’accedir a les xifres de BSM del darrer exercici i que la cúpula només explica que s’han registrat pèrdues. A més, segons ell, des del consistori de Trias es considera la grua municipal com un negoci i no com un servei -per cert, el segon més car de l’Estat del seu tipus, precisa-.

Tot i que les infraccions a la capital catalana es troben en nivells mínims històrics, aquest sindicalista explica que l’afany recaptatori es veurà satisfet amb més hores de treball dels empleats i amb un increment de les retirades de vehicles.

Subcontractacions
El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha negat aquesta maniobra, però rere el servei de retirada de vehicles hi ha més. El mateix Sánchez, que també és membre de Podemos, assenyala que se subcontracten determinats serveis de retirada a empreses privades que els treballadors municipals podrien efectuar sense despesa addicional i denuncia el cobrament de milers d’euros per part de la cúpula de BSM. El 2011, sis directius es van repartir 840.000 euros, explica.

Despeses com aquestes, i com les generades per “informes d’utilitat dubtosa” elaborats per consultories, incrementen les suposades pèrdues adduïdes per les autoritats municipals i també la pressió als treballadors de la grua municipal, sotmesos a les queixes dels conductors i a les exigències dels seus caps.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides