Cotino esbroncat, Fabra engarjolat

La Justícia i el carrer passen comptes amb dues icones del PP valencià
carlos fabra dedo
carlos fabra dedo

Amb crits d’“a l’infern” i “lladre” i amb pancartes on es llegia “Cotino, no era fe, era negoci” i “Prevaricació valenciana”. Així ha entrat als jutjats l’expresident de les Corts Valencianes Juan Cotino, qui declara aquest dimarts sobre la cobertura televisiva de la visita del papa Benet XVI a València el 2006, en el marc del cas Gürtel.

La Fiscalia Anticorrupció creu que Cotino va poder cometre delictes de prevaricació, tràfic d’influències, malversació i suborn per la seva actuació amb relació a aquella visita. Era llavors conseller d’Agricultura, però la UDEF el considera “element nuclear” i “responsable últim” de la presa de decisions. Declaracions, documents i correus electrònics descriuen la implicació de Cotino en suposades irregularitats en la contractació de Radio Televisió Valenciana amb Teconsa, que havia de subministrar pantalles de vídeo, so i megafonia en la V Trobada Mundial de les Famílies.

Fabra, engarjolat
L’esbroncada pública a aquest destacat càrrec del PP valencià succeeix el dia posterior a l’entrada a la presó d’un altre històric de la formació. L’expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, condemnat per delictes fiscals a quatre anys de presó pel cas Naranjax, ja es troba tancat a Aranjuez. L’ingrés de Fabra té lloc una dècada després de l’inici de la investigació i és el resultat de la desfilada de nou jutges pel jutjat de Nules. Va ser dictat per una sentència fa més d’un any.

El 2008, l’actual president espanyol, Mariano Rajoy, va dir d’ell que era “un ciutadà i un polític exemplar per al PP”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides