Mas, “sense dramatitzar”: Catalunya “no es pot deixar humiliar”

Enviarà una carta a Rajoy l'endemà del 9N i crida a participar per defensar "els drets fonamentals" dels catalans
mas junqueras
mas junqueras

En tot allò que depèn del Govern de la Generalitat, el 9N es votarà, ha assegurat aquest dimecres al Fòrum Europa Tribuna Catalunya el president Artur Mas, un cop més acompanyant el seu discurs d’alguna profilaxi, en la seva primera compareixença pública després que el Tribunal Constitucional hagi suspès també la consulta alternativa.

Mas ha demanat serenitat i civisme als catalans i els ha animat a no tenir por. També ha dit que “un país que ha resistit al llarg de segles” “no es pot deixar humiliar” i ha cridat a participar en la votació del 9 de novembre perquè, diu, d’aquesta manera es defensen els drets fonamentals de tots els catalans. Malgrat això, ha assegurat: “Vinc a donar missatge de tranquil·litat i serenitat i per desdramatitzar“.

El president català ha dedicat algunes perles a Espanya i a alguns dels més cèlebres defensors de la seva integritat territorial. Amb relació a Espanya ha declarat que detecta una mentalitat del segle XIX o XX i que el Govern de l’Estat fa un abús de poder i de dret. Sobre les paraules de José María Aznar, qui va advertir que abans es trencaria Catalunya que Espanya, Mas ha expressat que espera que “no li donem la raó” a “aquest personatge”. Tanmateix ha ironitzat sobre la possibilitat de ser detingut, extrem que plantegen des d’alguns mitjans conservadors espanyols. 

Pel que fa al cens de la votació, Mas ha assegurat que s’ha creat expressament per motiu de la jornada del 9N i que serà destruït dies després de la cita, que ell anomena “procés participatiu”. L’endemà del 9N té previst comunicar-se mitjançant una carta, perquè quedi constància documental, amb Mariano Rajoy. Pensa traslladar-li d’aquesta manera la seva valoració de la jornada del proper diumenge i reiterar-li la seva disposició al diàleg.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari