Anticorrupció investiga operacions d’un amic de Mas amb Catalunya Caixa

Els tractes amb Felip Massot van fer perdre 30 milions a l'entitat
Catalunya Caixa
Catalunya Caixa

Tres operacions immobiliàries de Catalunya Caixa i l’empresari de la construcció Felip Massot, un dels millors amics d’Artur Mas, estan sent investigades per la Fiscalia Anticorrupció, publica aquest dilluns ABC.

Les dades sota la lupa provenen del Fons de Reestructuració Bancària Ordenada (FROB) i indiquen una pèrdua de 30 milions d’euros per part de Catalunya Caixa en operacions immobiliàries efectuades l’any 2007 amb Massot, a Barcelona, Castelló i Palma de Mallorca, quan el president de l’entitat era l’exvicepresident i històric socialista Narcís Serra.

Fa set anys, segons la mateixa informació, Massot va proposar a Catalunya Caixa tres operacions immobiliàries mitjançant Vertix Procam, societat compartida al 50% per l’entitat i l’empresari. Aquests projectes eren La Seda (Barcelona), Son Güells (Palma) i Passeig Morelia (Castelló).

Un informe de la consultora Ernst&Young, encarregat pel FROB, indica irregularitats en totes tres operacions, entre elles el sobrepreu pagat pels terrenys. Es van pagar, per exemple, 50 milions d’euros en el cas de La Seda, tot i que la taxació anterior era de 38 milions. Massot hauria col·locat amb plusvàlues sòl seu i després hauria obtingut finançament per fer promocions. La depreciació dels terrenys, segons una última taxació, donaria com a resultat un perjudici patrimonial a l’entitat de 29,66 milions d’euros, sumant aquelles operacions.

A més dels sobrepreus, l’afer de Massot i Catalunya Caixa inclou, publica ABC, el cobrament de comissions a la societat Vertix Procam, compartida amb l’entitat, per gestions de compra de terrenys. L’adquisició de les parcel·les, segons un informe, es tancava a un preu diferent del de la taxació. L’informe d’Ernst&Young revela tanmateix pagaments de parcel·les sense garanties i descontrol pel que fa al procediment a seguir quan es feien inversions.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari