La Guàrdia Civil deté Granados, exnúmero dos d’Aguirre

Una macrooperació anticorrupció escorcolla empreses, domicilis i ajuntaments
granados aznar
granados aznar

Francisco Granados, exdiputat a l’Assemblea de Madrid, exsenador i antiga mà dreta d’Esperanza Aguirre, ha estat detingut aquest dilluns per la Guàrdia Civil en el marc d’una operació de gran abast contra la corrupció que s’efectua en Ajuntaments madrilenys com els de Móstoles, Parla, Valdemoro -on Granados fou batlle- i Collado Villalba i que també inclou escorcolls -un total de 250- a domicilis i seus d’empreses.

En aquesta actuació de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO), dirigida per la Fiscalia Anticorrupció i el magistrat de l’Audiència Nacional Eloy Velasco, ha estat detingudes 51 persones a Madrid, València, Lleó i Múrcia, entre ells diversos empresaris. Els investigadors assenyalen que es tracta d’una trama “municipal i autonòmica” estesa per diversos consistoris i autonomies en la qual haurien participat alcaldes, funcionaris, empresaris de la construcció o empresaris del sector dels serveis energètics.

Granados va dimitir com a senador el febrer després que es revelés que disposava d’un compte bancari a Suïssa amb 1,5 milions d’euros, que hauria obert el 1999, quan era alcalde de Valdemoro. L’Audiència Nacional investiga l’origen d’aquests diners, mentre que la Fiscalia i la Policia han indagat en les adjudicacions d’obres i serveis en l’etapa de Granados com a alcalde (1999-2003).

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari