El Partit del President

Penso que aquest pròxim 9-N els catalans que ho vulguin han de poder anar a votar. Resulta absurd impedir, des del Tribunal Constitucional, una consulta participativa que, com ha dit el president Artur Mas, no té cap valor jurídic ni polític. És una reformulació del “divertimento” d’Arenys de Munt, però aquesta vegada impulsat des del Palau de la plaça de Sant Jaume. S’equivocarà Mariano Rajoy si impugna aquesta convocatòria: prohibir-la és carregar de raons victimistes –que sempre són molt rendibles sentimentalment i electoral- els qui propugnen la secessió de Catalunya.

Però jo no aniré a votar el 9-N (versió B). I no perquè ho consideri una presa de pèl –que ho és- sinó perquè qui s’ha tret de la màniga aquesta consulta light és Artur Mas, un polític que està totalment deslegitimat per ocupar el càrrec que ostenta. Fins que no s’aclareixi totalment la procedència i la titularitat dels diners que van trobar a la seva família a Liechtenstein i a Suïssa, Artur Mas no pot continuar ni un dia més a la presidència de la Generalitat. Això seria impensable en un “país normal” i cap mandatari europeu gosaria eludir les seves responsabilitats i “enrocar-se” com ho fa Artur Mas.

Em sorprèn la ingenuïtat dels partits polítics –especialment d’ERC i la CUP- que han decidit sumar-se, de manera entusiasta, a fer que la mobilització pel 9-N (versió B) sigui un èxit. És que no veuen la jugada? Artur Mas i CDC saben que ho tenen molt fotut de cara a les pròximes eleccions municipals, generals i autonòmiques. El descrèdit de la corrupció (cas Pujol, cas Millet i la llarguíssima llista de marros que acompanya la trajectòria política de CiU) i les brutals retallades perpetrades en els últims anys fan que les seves expectatives electorals siguin catastròfiques.

Amb l’operació del 9-N (versió B), Artur Mas intentarà apuntar-se l’èxit de participació que pugui haver-hi i, amb els resultats de la “consulta participativa” a la mà, llançarà la fórmula del Partit del President. En el nom de la sacrosanta “unitat” i del transversalisme, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural donaran suport entusiasta a aquest projecte, que es basarà en l’hiperlideratge d’Artur Mas i en la “llista de país” –encapçalada per ell, of course– en les pròximes eleccions autonòmiques, siguin anticipades o no. D’aquesta manera, CDC camuflarà la seva previsible debacle i guanyarà temps per refundar el partit amb un altre nom.

ERC, la CUP, l’ANC i Òmnium Cultural són, sense ser-ne conscients, “titelles” d’aquesta genial maniobra. Impulsant animosament el 9-N (versió B) estan ajudant a crear el Partit del President i, a la vegada, cavant la seva pròpia fossa política. Aleshores, quan s’adoni de la monumental ensarronada, Oriol Junqueras sí que tindrà motius per plorar…

Artur Mas és l’hereu i l’últim exponent del pujolisme, un sistema corrupte i pervers de poder que ha “segrestat” Catalunya durant els últims 34 anys. Tinguem-ho clar. Admiro la bona fe i el voluntarisme de l’ANC i comparteixo la seva il·lusió de crear un “país nou”. Però aquest “país nou” mai el construirem sobre la base del pujolisme i, encara menys, amb el lideratge d’Artur Mas. No fotem! Per posar un exemple: si el president de la Generalitat volgués, de debò, fer net amb el passat ja hauria destituït fa setmanes el conseller Felip Puig, l’íntim amic i còmplice de les “mossegades” de Jordi Pujol Ferrusola.

Votar aquest 9-N (versió B) és fer el joc i donar un xec en blanc al president Artur Mas i a tot allò que representa i ajudar-lo en la seva personal fugida endavant. Per això no aniré a votar: ni sí-no, ni sí-sí, ni no. La meva papereta no servirà per falcar la continuïtat d’aquest saltataulells que, per postres, mai no ha estat independentista! Tots els que participin en el “divertimento” d’aquest 9-N considero que avalaran, els agradi o no els agradi, el sistema corrupte que hem patit i actuaran com a ‘tontos útils’ del pujolisme decadent.

Jo crec en una nova Catalunya. Independent, si la gent així ho vol, encara que considero que el procés està molt verd, tant a escala interna com internacional. Però, si us plau, primer hem d’enderrocar la vella Generalitat, netejar a fons els fonaments del catalanisme polític i erigir un model transparent de país i d’administració. No podem bastir el futur pletòric que tots desitgem sobre unes arrels corcades i podrides.

(Visited 56 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari