Lazard i Akbank posen Rato en el punt de mira

L'expresident de Bankia ja ha sol·licitat ser suspès de militància pel PP
Sense títol
Sense títol

Tot expressant una “ferma convicció” d’haver actuat “sempre” legalment, Rodrigo Rato ha sol·licitat la seva suspensió temporal com a militant del PP mitjançant una carta remesa a la secretària general de la formació, María Dolores de Cospedal.

Menys convicció en la innocència de Rato té la Fiscalia Anticorrupció, que investiga el seu vincle amb Lazard, de qui es va desvincular quan va accedir a la presidència de Caja Madrid, un càrrec que va compaginar amb el d’assessor del banc turc Akbank vulnerant el règim d’incompatibilitats del la llei madrilenya, exposa Vozpópuli.

Lazard
Segons publica El Mundo aquest dimarts, Anticorrupció estudia noves actuacions per escatir què va passar amb els 6 milions d’euros rebuts per Rato el 2011 de part del banc d’inversió Lazard. En aquell moment, Bankia, com també abans Caja Madrid, adjudicava contractes a aquesta entitat de la qual Rato havia sigut director gerent d’inversions entre el 2008 i el 2009. El 2010, Rato va esdevenir president de l’entitat madrilenya just després d’abandonar Lazard.

Anticorrupció vol verificar si la versió de Rato, que el pagament correspon a l’execució d’opcions sobre accions de la seva etapa a Lazard, és certa. També el jutge de l’Audiència Nacional Fernando Andreu vol saber si aquest pagament és, en realitat, un suborn o una altra operació irregular.

El pagament de Lazard el va rebre Rato fora d’Espanya però fou declarat a Hisenda, segons la mateixa informació.

Akbank
Pel que fa a Akbank, Vozpópuli revela aquest dimarts que Rato va esdevenir membre del consell assessor internacional d’aquesta l’entitat turca vulnerant el règim d’incompatibilitats de la Llei de Caixes madrilenya, que exigeix dedicació exclusiva.

Aquest fitxatge, que va ser amagat al Banc d’Espanya i als consellers de Caja Madrd, es va produir dos mesos després que Rato suplís Blesa i també hauria vulnerat el reglament de conducta intern dels consellers executius de Bankia.

Segons el web d’Akbank, Rodrigo Rato encara conserva aquesta polèmica cadira.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides