Quin és el salari mínim d’un futbolista de Primera?

Sense títol
Sense títol

El BOE recull avui el conveni col·lectiu per a futbolistes professionals que la Lliga Nacional de Futbol Professional (LNFP) i l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) van signar el passat 25 de juliol. El document desgranat per la web ‘El BOE nostre de cada dia’ conté que cada futbolista de Primera Divisió té dret a cobrar un mínim de 129.000 euros l’any (64.500 pels de Segona), que inclou -a més d’altres variables- un salari mensual de 5.375 euros per a Primera i 3.335 per a Segona. Aquestes quanties s’actualitzaran cada temporada amb l’IPC. La seva nòmina inclou altres variables com els plusos d’antiguitat, les bonificacions per partits o els drets d’imatge. Els jugadors, a més, cobraran el 15% del preu en el qual es valori la seva cessió a altres equips.

Els futbolistes tenen 30 dies naturals de vacances, treballen set hores al dia -entre entrenaments, partits, reunions- i un dia i mig, com a mínim, de descans. Estan obligats, si el club així ho considera, a participar en concentracions de fins a 36 hores prèvies a un partit a casa i 72 en les trobades en camp contrari.

Descansaran els dies festius sempre que no coincideixin amb el dia de partit i els dos anteriors (tres, en cas de trobades fora de casa). El conveni estableix que es respectarà el Nadal. No se celebraran trobades entre el 23 de desembre i el 2 de gener en les dues properes temporades. Així i tot, el 2 de gener de 2016 es jugaran tres partits de Primera i tres de Segona com a excepció.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.