Dimiteix un dels set membres de la comissió de control del 9N

Joaquim Brugué no veu garanties democràtiques i sospita que es fa una escenificació
joaquim brugue
joaquim brugue

La comissió de control de la Llei de Consultes, que exerceix de junta electoral de la cita del 9N, ha perdut un dels seus set membres. Joaquim Brugué, catedràtic de Ciència Política de la UAB nomenat a proposta d’ICV-EUiA, ha presentat la seva dimissió perquè no pot avalar una cita com la del 9 de novembre que, segons ell, “no ofereix garanties democràtiques”.

En declaracions a RAC1, Brugué ha explicat aquest dilluns que té indicis i sospites que allò que estan fent “és una certa escenificació i una maniobra, però que al final acabarem fent una cosa diferent a la consulta“. Tanmateix, el catedràtic de l’Autònoma considera que el Govern no ha actuat amb neutralitat i critica que el president, Artur Mas, firmés el decret de nomenament de la comissió malgrat que un informe del Parlament avançava que quedaria sense cobertura legal.

Els indicis i sospites d’escenificació que esmenta Brugué provenen de com es va desenvolupar la reunió dels partits pro consulta que es va iniciar divendres passat. A més, Brugué ha exposat un seguit de problemes que observa amb relació a la consulta: els dels funcionaris que han de vetllar pel procés, els referents a la campanya i els relatius a la manca de neutralitat institucional. Considera, per exemple, que l’acte dels alcaldes de dissabte va reivindicar el Sí-Sí en comptes de promocionar el dret a votar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides