La Diada de la reivindicació nacional, i social

Procés Constituent convoca davant el Deutsche Bank
Deustche Bank Barcelona
Deustche Bank Barcelona

Qui es pensi que la Diada que se celebra aquest dijous serveix únicament per defensar la identitat nacional dels que viuen a Catalunya s’equivoca. ‘Per una Catalunya social‘ és una campanya que defensa que els drets nacionals són indestriables dels socials, i mobilitzarà diverses entitats i partits per manifestar-se a la V. I després d’encerclar simbòlicament La Caixa, enguany, Procés Constituent (PC) farà una concentració al voltant de la seu barcelonina del Deutsche Bank i de l’obelisc de la plaça Joan Carles I.

L’acte de PC, a les 15h a l’avinguda Diagonal 446, pretén mostrar el “rebuig absolut tant davant d’un dels símbols del poder financer internacional com del símbol del poder que recorda l’atac històric contra els nostres drets i llibertats”, expliquen des de Procés Constituent.

Davant del Deutsche Bank perquè la banca, “tant la nacional com la internacional, és la gran culpable de la crisi que el nostre país i molts d’altres vénen patint des de fa ja sis anys. Hi volem ser perquè, en els darrers anys, el Deutsche, com d’altres entitats financeres, s’ha enriquit especulant amb el deute sobirà dels països euromediterranis, evadeix capitals als paradisos fiscals i es creditor i finançador d’empreses d’armament. La Troika protegeix les entitats financeres a costa dels fons públics imposant plans d’austeritat que ens roben els drets més fonamentals com la salut i l’educació, l’assistència social, els ajuts a la dependència… i ataca la sobirania dels pobles”, diu PC en un comunicat.

I al voltant de l’obelisc, “per rebutjar l’abús del poder, la corrupció i el frau fiscal que tenim i patim també, avui, a Catalunya. L’obelisc fou primer una monument a la victòria feixista, després es reconvertí en un monument a Juan Carlos I i avui és una relíquia d’un passat que ens impedeix mirar cap al futur”.

També a la V
Més entrada la tarda, a l’hora de la gran V, entitats socials de tots els perfils, des de la CONFAVB fins els sindicats, s’ubicaran al tram comprès a la Gran Via, entre Balmes i Rambla Catalunya. “En la mobilització per a un nou país cal recordar la importància de garantir els drets humans”, diu a tall d’exemple uns dels participants, SOS Racisme, que aprofitarà la vetllada per reivindicar la campanya ‘Tanquem els CIE’.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari