Bustos perd la claca

L'exalcalde, acompanyat pel seu germà petit, surt "molt tranquil" del jutjat
Manuel Bustos
Manuel Bustos

Apartat del PSC i de la política, l’exalcalde de Sabadell i expresident de la Federació de Municipis de Catalunya, Manuel Bustos, s’ha quedat sense el suport d’una classe dirigent que el seguia quan manava però que ara, imputat, l’ha deixat sol. Així doncs, qui havia estat un dels pocs líders socialistes capaç d’aguantar l’alcaldia d’una ciutat important davant el tsunami convergent, ha entrat a declarar aquest dimecres al jutjat d’instrucció número 1 de la capital del Vallès Occidental desemparat. L’acompanyava el seu germà petit, Quim. El primer cop que va anar al jutjat pel cas Mercuri, Bustos s’hi va personar amb el nou alcalde, dos tinents d’alcalde i amb diversos regidors socialistes, que van acompanyar-lo des que va entrar fins que va sortir de l’edifici, i una cinquantena de simpatitzants el van esperar a la porta del jutjat.

L’exdirigent, sempre atent als micròfons, els ha esquivat quan sortia dels jutjats després d’una hora i mitja de declaració. “Estic molt tranquil“, han estat les úniques paraules que ha dit, en espera que el seu gabinet de premsa difongués un comunicat, un parell d’hores més tard.

Bustos està “convençut” que es podrà demostrar que “cap dels electes –de l’ens supramunicipal- ha fet res il·legal“. El sabadellenc ha tornat a demanar a la justícia que actuï “el més ràpidament possible”, que examini tota la documentació i tregui la imputació als alcaldes. “Estem patint unes acusacions injustes que ens han causat un dany irreparable ja no només políticament, sinó també personalment”, diu el comunicat, per afegir que els sous que cobraven de la federació sempre han estat declarats a Hisenda, i que la quantitat fixa mensual que es pagava era “fent un promig de l’activitat que mantenia cadascú per a facilitar la gestió administrativa”.

La d’aquest dimecres és la primera jornada de les quatre programades perquè compareguin els 40 alcaldes imputats per rebre suposats sobresous de l’FMC quan Bustos dirigia l’ens.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari