La UDEF investiga una operació de Josep Pujol amb Indra

Sospita de blanqueig en la venda d'una empresa per 44 milions
josep pujol
josep pujol

Si es confirmen les sospites de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF), Josep Pujol va seguir el mateix modus operandi atribuït al seu germà Jordi pel que fa al possible blanqueig de fons procedents de comissions il·legals cobrades a empreses privades.

Un informe remès per la UDEF al jutge Pablo Ruz, relata El Confidencial, explica la sospitosa maniobra de Josep Pujol en la venda per 44 milions d’euros de la consultora Europraxis, de la qual posseïa el 22%, a Indra, efectuada el 2001 en dues fases (primer el 25% i, el 31 de desembre, el 75% restant).

Segons Indra, que defensa que l’operació va ser legal, Europraxis només tenia com a actius els seus propietaris i el mercat on operava, Catalunya, on el volum de negoci d’Indra no es corresponia amb el pes de l’economia catalana en el conjunt de l’Estat.

La UDEF dubta que el preu de venda de la consultora s’ajustés al seu valor real, donat que gairebé no tenia actius ni plantilla, i sospita que es podria haver tractat d’una operació condicionada per compromisos d’adjudicacions per part del Govern català. Després d’aquesta operació, Indra va obtenir milionàries adjudicacions de la Generalitat.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari