L’ABC acusa l’ANC d’ocultar 1,5 milions a Hisenda

I el seu Secretariat d'encobrir els ingressos de l'ens
Portada ABC
Portada ABC

Els defensors de l’unionisme, representat en aquest cas a les pàgines de diari ABC, ja tenen, després de l’esclat del cas Pujol, un altre element per criticar la independència. Segons el diari, que diu que ha tingut accés a les actes del 2013 del Secretariat de l’Assemblea Nacional Catalana, l’ens hauria desviat 1,5 milions d’euros dels seus comptes sense justificar-los.

Segons les actes que ha pogut consultar el diari, els responsables de tresoreria de l’Assemblea, conscients que el presumpte frau podria constituir un delicte fiscal, haurien ideat un “sistema d’encobriment” dels ingressos.

A una setmana i mitja perquè Catalunya, de la mà de l’Assemblea, celebri la Diada amb una manifestació massiva al centre de Barcelona, el diari obre la seva edició d’aquest dilluns amb una portada dedicada a l’entitat independentista. El rotatiu afegeix una informació relacionada amb el procés d’autodeterminació i diu que el Govern central assumirà competències en seguretat i educació si Mas es rebel·la al Tribunal Constitucional.

L’article 155 de la Constitució és l’argument legal que pensa utilitzar l’Executiu per frenar allò que el diari anomena “desobediència extrema”. Si Madrid recupera les competències en aquestes matèries, ni les escoles podrien servir de seus electorals ni els Mossos podrien actuar perquè se celebri qualsevol tipus de consulta.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.