Toros i futbol amb diners públics a la Comunitat Valenciana

Canal 9, amb 1.800 treballadors, va pagar 254.000 euros a Intereconomia perquè fes un programa
escultura aeroport castelló
escultura aeroport castelló

Nous detalls sobre l’escàndol en la gestió de les ajudes públiques facilitades a la Comunitat Valenciana han transcendit aquest dimarts, evidenciant pagaments que res tenen a veure amb els objectius del rescat que les motivava. Vozpópuli mostra documents on figuren llistats de despeses per conceptes tan variats com entrades de partits del Real Madrid (637,2 euros) i el FC Barcelona (265,2 euros) o la producció d’un programa sobre economia encarregada a Intereconomia per un import de 254.734,44 euros. Aquest programa el va adquirir Radiotelevisió Valenciana (RTVV) malgrat que Canal 9 totalitzava 1.800 treballadors.

No són els únics pagaments insòlits desvetllats. Més de 32 milions d’euros van anar a parar a l’aeroport -no operatiu- de Castelló, gairebé 29 milions va obtenir la Sociedad de Proyectos Temáticos (que gestiona, entre altres, Terra Mítica) i més de 6,6 milions es van destinar a la SGAE. Altres desemborsaments menors ja van ser apuntats pel diari Levante: 71.031, 38 per a Toros y espectáculos gaditanos, 1.560.632 per a l’Hércules CF, gairebé mig milió d’euros per al Llevant UD, 100.300 per al Valencia Basket. Segons les dades de Vozpópuli, l’esport s’ha endut més de 3 milions d’euros del rescat a la Comunitat Valenciana.

La banca nacionalitzada també es va beneficiar d’allò més amb els diners del rescat. Bankia va obtenir 19 milions i el Banc de València, 2 milions més del fons de liquiditat. Per la seva part, la CAM va sumar gairebé un milió i Catalunya Banc, 1,1 milions d’euros. Les factures posen de manifest, tanmateix, que els bancs van encapçalar l’absorció de recursos públics, facilitats per l’Estat, en principi, per pagar deutes a proveïdors. Considerant només els pagaments efectuats per RTVV, les entitats nacionalitzades van percebre 22 milions d’euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides