Toros i futbol amb diners públics a la Comunitat Valenciana

Canal 9, amb 1.800 treballadors, va pagar 254.000 euros a Intereconomia perquè fes un programa
escultura aeroport castelló
escultura aeroport castelló

Nous detalls sobre l’escàndol en la gestió de les ajudes públiques facilitades a la Comunitat Valenciana han transcendit aquest dimarts, evidenciant pagaments que res tenen a veure amb els objectius del rescat que les motivava. Vozpópuli mostra documents on figuren llistats de despeses per conceptes tan variats com entrades de partits del Real Madrid (637,2 euros) i el FC Barcelona (265,2 euros) o la producció d’un programa sobre economia encarregada a Intereconomia per un import de 254.734,44 euros. Aquest programa el va adquirir Radiotelevisió Valenciana (RTVV) malgrat que Canal 9 totalitzava 1.800 treballadors.

No són els únics pagaments insòlits desvetllats. Més de 32 milions d’euros van anar a parar a l’aeroport -no operatiu- de Castelló, gairebé 29 milions va obtenir la Sociedad de Proyectos Temáticos (que gestiona, entre altres, Terra Mítica) i més de 6,6 milions es van destinar a la SGAE. Altres desemborsaments menors ja van ser apuntats pel diari Levante: 71.031, 38 per a Toros y espectáculos gaditanos, 1.560.632 per a l’Hércules CF, gairebé mig milió d’euros per al Llevant UD, 100.300 per al Valencia Basket. Segons les dades de Vozpópuli, l’esport s’ha endut més de 3 milions d’euros del rescat a la Comunitat Valenciana.

La banca nacionalitzada també es va beneficiar d’allò més amb els diners del rescat. Bankia va obtenir 19 milions i el Banc de València, 2 milions més del fons de liquiditat. Per la seva part, la CAM va sumar gairebé un milió i Catalunya Banc, 1,1 milions d’euros. Les factures posen de manifest, tanmateix, que els bancs van encapçalar l’absorció de recursos públics, facilitats per l’Estat, en principi, per pagar deutes a proveïdors. Considerant només els pagaments efectuats per RTVV, les entitats nacionalitzades van percebre 22 milions d’euros.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari