La pel·lícula d’Snowden

Tres anys de pròrroga per la nacionalitat d'Snowden a Rússia
Títol de la imatge
Títol de la imatge

Potser no és la Guerra Freda però és la Guerra Silenciosa. En ple debat sobre les relacions entre Rússia i Occident i mentre Putin es planteja prohibir l’entrada de vols americans o europeus al seu espai aeri ens arriba la notícia que Edward Snowden, l’ex analista de l’agència de seguretat Nacional que va revelar els secrets de l’espionatge electrònic massiu d’EUA, va rebre la setmana passada una pròrroga en la seva residència a Rússia.

Rússia li ha concedit tres anys de residència a Snowden segons a comunicat el seu advocat i s’ha aconseguit després que arribés a Moscou el 23 de juliol de l’any passat amb la intenció de viatjar a Amèrica del Sud. EUA va anul·lar el seu passaport i podia tenir la intenció d’interceptar el vol de l’ex analista. És per això, que el seu advocat, Anatoli Kucherena li va aconsellar que es quedés a Rússia.

Un relat d’espies que ha anat augmentant de voltatge quan Snowden va declarar que l’havien entrenat com a “un espia” i que havia viscut sota un nom fals en una entrevista que va concedir a Rússia per la TV d’Estats Units uns mesos després de declarar que “Les revelacions més grans encara han d’arribar”. Atorgant la categoria de Gran Hermano a Barack Obama, Snowden va entregar documents secrets a varis periodistes per denunciar l’espionatge massiu del president als seus ciutadans. Lluny d’arribar al final, la història d’Snowden continua a partir d’avui amb una relativa tranquil·litat: Tres anys de pròrroga a Rússia.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari