‘El Mundo’ promociona el dictador Obiang

Mesos abans l'avorria, ara li publica 32 pàgines de propaganda per a inversors
obiang el mundo
obiang el mundo

Quan uns mesos enrere la selecció espanyola de futbol va jugar un partit a Guinea Equatorial, El Mundo va considerar aquell viatge un error que el dictador de l’excolònia espanyola, Teodoro Obiang, aprofitaria com a propaganda. Abans, el 2009, durant l’etapa de José Luis Rodríguez Zapatero com a president, un editorial seu va criticar durament -més per l’escenificació que pel foment de tractes comercials- una “esperpèntica visita de Moratinos”.

Amb relació a Guinea Equatorial, sigui per l’adéu de Pedro J. Ramírez com a director o per problemes econòmics, El Mundo ha canviat. En la seva edició d’aquest dijous incloïa un suplement comercial de 32 pàgines per animar les empreses espanyoles a invertir en aquell país, “Les grans possibilitats de Guinea Equatorial com a centre d’inversió”, també accessible des de la plataforma digital de pagament Orbyt.

El material propagandístic, presidit per la imatge del dictador, conté declaracions efectuades pel president espanyol, Mariano Rajoy, durant la seva visita, el juny, a Malabo: “Jo no vinc a oferir res perquè no tinc res que els africans no puguin donar-se ells mateixos. Jo vinc a demanar que comptin amb Espanya com a sòcia per al creixement“.

Segons publica La Marea, Unidad Editorial, editora d’El Mundo, ha evitat facilitar els ingressos obtinguts amb aquesta difusió de propaganda, “un suplement comercial que està clarament identificat”, diu. Tampoc ha aclarit el seu posicioment editorial actual pel que fa a aquesta dictadura.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari