Amb el cul llogat

La Generalitat s'ha venut els edificis de vuit conselleries per poder eixugar un colossal deute de 52.021 milions
seu departament interior
seu departament interior

Els Pressupostos de la Generalitat pugen enguany a 53.468 milions d’euros, incloent-hi el capítol de sanitat i altres partides destinades als consorcis, les fundacions, les entitats autònomes, etc. El deute financer del nostre govern era, a 31 de març, de 52.021 milions d’euros i els bons de la Generalitat tenen la qualificació d’ “escombraria”. El sostre de dèficit pressupostari autoritzat pel ministre Cristóbal Montoro per aquest 2014 és de l’1% i el pacte amb ERC contempla la necessitat de “crear” uns ingressos addicionals de 2.300 milions d’euros per quadrar els comptes.

D’on han de sortir aquests 2.300 milions? Segons el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, de les privatitzacions de serveis i de la venda de patrimoni immobiliari de la Generalitat. Però, superat el primer semestre de l’any, el més calent és a l’aigüera. Fins ara, només s’han pogut aconseguir 230 milions per la venda de 15 immobles, un 10% de les necessitats pressupostades.

Venda de patrimoni
El passat mes d’abril es va tancar la venda dels edificis de Via Laietana 69 (seu del Memorial Democràtic) al family office dels Espelt (cadena H10) per 11,9 milions i de l’antiga seu de Medi Ambient a la Diagonal a la família Ayuso per 16,4 milions. I fa pocs dies s’ha tancat la venda d’un lot de 13 edificis més a l’asseguradora Zurich per un import global de 201 milions d’euros, en una operació mitjançada pel despatx de Miquel Roca Junyent. En aquest lot hi ha edificis tan emblemàtics com les seus central de les conselleries de Justícia (Casp 24-26), Cultura (La Rambla, 8), Interior (Passeig de Sant Joan/Diputació) i Benestar i Família (Taulat 266-270), que ara han passat a mans de l’asseguradora suïssa.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari