La sequera i la guerra exterminen Somàlia

La fam pot matar 857.000 persones
Somàlia
Somàlia

La temporada de pluges ha estat decebedora aquesta primavera i el fantasma de la sequera torna a fer acte de presencia a Somàlia. L’economia d’aquest martiritzat país de 10 milions d’habitants té la seva base en la ramaderia i el diner que circula procedeix, en gran mesura, de les exportacions de bestiar als països de la península Aràbiga i del Golf Pèrsic.

A més, els 20.000 soldats de la Unió Africana (Missió AMISOM) que són al país des de l’any 2007 per garantir la pau i l’estabilitat, després de la sagnant guerra civil que dura des de fa 25 anys, són incapaços d’aturar les accions de la guerrilla islamista d’Al-Shabaab, que controla àmplies zones al centre i al sud del territori somali. Això provoca la interrupció de les comunicacions i l’arribada de milers de refugiats que fugen de la violència als suburbis de la capital, Mogadiscio.

El còctel és explosiu. La sequera, entre altres efectes, provoca l’increment especulatiu del preu dels productes bàsics d’alimentació. La violència d’Al-Shabaab ha aïllat àmplies zones del país.

LLEGEIX EL REPORTATGE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari