El tinent Segura, arrestat per l’Exèrcit i en vaga de fam

L'autor d'Un paso al frente' vol que el Rei es comprometi contra les corrupteles militars
luis segura mordaza
luis segura mordaza

L’Exèrcit espanyol ha tancat el tinent Luis Gonzalo Segura de Oro-Pulido aquest divendres en el centre disciplinari militar de Colmenar Viejo (Madrid) fins al pròxim 18 de setembre. Aquest dijous, Segura ha anunciat que inicia una vaga de fam que “només acabarà amb el compromís del Rei d’afrontar els problemes de corrupció, manca d’auditories independents i maltractaments a la tropa”, segons ha declarat a El Mundo.

Fons militars indiquen que el seu arrest és conseqüència de la vulneració de dos articles del règim disciplinari intern, un sobre declaracions “falses o contràries a la disciplina” i l’altre sobre l’emissió o la tolerància d’expressions “contràries a les Forces Armades”, durant les presentacions de la seva novel·la, Un paso al frente, mitjançant la qual ha denunciat les corrupteles i els privilegis de la cúpula de l’Exèrcit.

Per Twitter ja corre una convocatòria de suport a Segura: una concentració per demanar la seva llibertat, aquest mateix divendres a les 20 hores, a la Plaza de Oriente de Madrid.

Ressò polític
Segura no havia rebut, fins ara, gaires suports polítics -desconfia de PP i PSOE, motiu pel qual es dirigeix a Felip VI-. Però membres d’IU i d’UPyD l’han recolzat en la roda de premsa d’aquest dijous, quan va anunciar la seva vaga de fam.

La diputada d’UPyD Irene Lozano ha reclamat al Govern que aturés el seu arrest i que s’arxivés l’expedient disciplinari contra Segura, que considera una “aberració” perquè el priva de llibertat per via administrativa. El seu partit ha sol·licitat que la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i el ministre de Defensa, Pedro Morenés, expliquin al Congrés dels Diputats el cas i aclareixin si s’investigarà la veracitat de les denúncies de l’autor d’Un paso al frente.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari