El fiscal demana cinc anys de presó per a un parent de Felip Puig

Tres ex alts càrrecs d'Adigsa, de CDC, s'enfronten a peticions de 10 anys per "dilapidar fons públics"
Felip Puig
Felip Puig

El fiscal Emilio Sánchez Ulled sol·licita deu anys de presó per a l’exconseller delegat d’Adigsa, l’empresa de la Generalitat, Josep Antoni Fontdevila. Demana nou anys i mig per a dos càrrecs més: Jordi Huguet Farré i Xavier Sala Serra, i cinc anys per a José María Penin Manero, parent llunyà de Felip Puig, qui aleshores era conseller de política territorial i obres públiques, departament de la qual depenia Adigsa. “Els acusats Fondevila i Penin així com el president d’Adigsa compartien militància i activitats polítiques a la formació CDC”, destaca el fiscal.

“Sense que consti el motiu ni existeixi cap justificació per fer-ho, van construir expedients i adjudicacions a mida i van dilapidar fons públics amb aquest procediment en benefici de l’indicat Penin i els empresaris acusats”, explica el fiscal.

El cas Adigsa va començar al 2005 a l’hemicicle del Parlament, quan l’aleshores president de la Generalitat, Pasqual Maragall, es va dirigir a la bancada de CiU per dir: “Vostès tenen un problema que es diu 3%”, en al·lusió a les comissions que suposadament cobrava el Govern per l’adjudicació d’obra pública.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari