Destapen el gran cop de Jordi Pujol Jr. a Tivissa

Va invertir tres milions en l'abocador i va guanyar dos en un any, segons 'El Mundo'
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

Els vincles del primogènit de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol amb els abocadors catalans són coneguts i El TRIANGLE n’ha parlat àmpliament, sobretot pel que fa al de Vacamorta (Baix Empordà). Quant a l’abocador de Tivissa (Ribera d’Ebre), una informació d’El Mundo, basada en fonts de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF), exposa que Jordi Pujol Jr. va invertir tres milions d’euros i va guanyar dos en només un any.

Mitjançant la societat Active Translation, dedicada en principi al secretariat i la traducció, Pujol Ferrusola s’hauria embutxacat aquesta plusvàlua del 70%. La mateixa informació assenyala que Active Translation es nodreix amb fons que els Pujol tenen a Luxemburg i que la UDEF sospita que encobreix una comissió per a Pujol Ferrusola.

L’expedient de la instal·lació de l’abocador de Tivissa es va començar a tramitar el 2002, encara amb Jordi Pujol com a president de la Generalitat, i va ser aprovat el 2004. Jordi Pujol Jr., associat amb l’empresa de tractament de residus Servitransfer, va dur a terme la construcció de l’abocador, molt polèmica pel seu impacte sobre l’aqüífer més important de la comarca.

Un dels grans responsables del negoci ha admès, segons El Mundo, que «necessitàvem una quantitat important de diners i vam recórrer a Jordi Pujol, que és amic» i que Pujol Ferrusola «va posar tres milions d’euros i va sortir poc després aconseguint una important plusvàlua, no hi ha res més».

Un any després d’entrar en el negoci, Pujol Ferrusola el va deixar. Els seus socis van adquirir el seu 33% i així ell va obtenir la plusvàlua. Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), posteriorment, acabaria controlant l’abocador de Tivissa.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari