Oriol Pujol plega tard i malament

CDC anuncia canvis per reforçar la seva direcció amb el 9N en l'horitzó
oriol_pujol_comradio
oriol_pujol_comradio

Oriol Pujol renunciarà oficialment aquest dimarts a la seva acta de diputat del Parlament de Catalunya, decisió que va anunciar aquest dilluns juntament amb la seva dimissió com a secretari general de Convergència Democràtica.

L’adéu de Pujol es produeix un any i mig després que fos imputat en el cas ITV per tràfic d’influències, motiu pel qual, des de llavors (març del 2013), havia delegat les seves funcions com a secretari general de CDC sense haver dimitit d’aquest càrrec. Posteriorment, el 2014, va ser imputat també per suborn. Fa només dues setmanes, l’Agència Tributària informava que la seva esposa, Anna Vidal, havia encobert el pagament de comissions al seu marit durant almenys cinc anys.

Pujol, segons el seu escrit de renúncia, sembla voler tapar-se per no espatllar la consulta del 9-N, la Diada i les pròximes eleccions municipals, el maig del 2015. “Vaig plegant de tot per no perjudicar en res”, remata. Un cop fora del Parlament, perdrà la seva condició d’aforat. Serà substituït per Assumpció Laïlla.

Reforçar la direcció
A partir d’ara s’obre una etapa de canvis en l’estructura de Convergència. L’executiva del partit, reunida aquest dilluns, pretén reforçar la direcció per encarar una tornada de vacances que es preveu políticament molt calenta. Josep Rull, substitut d’Oriol Pujol com a secretari general fins al Consell Nacional ordinari de la formació, previst per al 6 de setembre, ha anunciat que no es tractarà només d’un canvi de nom, sinó que aquesta renúncia donarà lloc a modificacions estructurals que suposin una solució “estable i duradora” fins al pròxim congrés de CDC, que se celebrarà el 2016.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari