La PAH proclama el seu triomf sobre Bankia a Barcelona

Ha desbloquejat els set casos de la campanya #PAHvsBankia
pah bankia
pah bankia

La pressió exercida per la campanya de la PAH de Barcelona #PAHvsBankia ha donat com a resultat, aquest dimarts, l’apertura de noves línies de negociació per resoldre els set casos que els activistes plantejaven a l’entitat bancària. Amb aquest triomf a la butxaca, la PAH ha manifestat que dóna un marge de temps perquè Bankia compleixi amb el seu compromís “oferint senyals clars de solució”. Si no ho fa, els activistes de la PAH tenen previst reactivar la mobilització.

Un dels compromisos assolits, explica la PAH en el seu comunicat, posarà fi al fet d’haver de triar entre condonació del deute i lloguer social. Una altra conquesta de la PAH és el desbloqueig de part de les hipoteques titulitzades, incloses en paquets d’accions i venudes en borsa, la titularitat de les quals podia acabar en mans d’un ‘fons voltor’, fet que anorreava la possibilitat d’acordar un lloguer social. A partir d’ara, l’acord amb Bankia propiciarà que es formalitzin lloguers socials en el mateix habitatge en aquells casos de titulitzades on no s’hagi executat una venda no recuperable contractualment a un ‘fons voltor’. A més, en els casos de les altres titulitzades, seran possibles els lloguers socials en pisos de la immobiliària BankiaHabitat amb certes condicions.

Les noves vies de negociacions amb Bankia, en la línia de les assolides anteriorment amb altres bancs, són molt celebrades per la PAH: els seus activistes esperen que esdevinguin precedents.

Una ILP al Parlament
El següent objectiu de la PAH és fer-se notar, juntament amb l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC, al Parlament de Catalunya. Aquest dijous presenten plegades a la cambra la Iniciativa Legislativa Popular de Mesures Urgents contra l’Emergència Habitacional i la Pobresa Energètica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides