Els incidents durant Multireferèndum se salden amb 23 imputats

Vuit voluntaris han estat citats per delicte electoral
Multireferèndum
Multireferèndum

Els promotors del Multireferèndum han lamentat aquest dimecres que un projecte encaminat a donar veu a la ciutadania mitjançant el sufragi acabés amb 23 imputats. “Davant un règim que es desfà, iniciatives de participació s’haurien de valorar i premiar, i no castigar”, ha manifestat un dels portaveus de la plataforma, Gerard Batalla, en roda de premsa davant el Parlament.

Hi ha 23 persones imputades per formar part de les taules del Multireferèndum. Quatre a Olot que van ser citades a declarar per desobediència a partir d’una denúncia de la guàrdia urbana, i que van acabar pagant una multa simbòlica. A Vic, una desena de persones han estat jutjades també per desobediència a partir d’una denúncia dels mossos d’esquadra. El seu procés ha acabat amb una sanció de 20 euros. A Castelló d’Empúries, una voluntari a qui van retirar la urna resta pendent de judici.

A Berga, Santa Coloma de Cervelló, Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia, vuit persones han estat citades per un delicte electoral, arran de les denúncies d’apoderats.

Els representants han criticat l’actitud d’Interior perquè consideren que els cossos de seguretat “haurien d’haver actuat amb molta més prudència” a l’hora d’interrompre un exercici encaminat a donar veu a la ciutadania.

Tot i que 148 taules van ser obligades a tancar i es van requisar cinc urnes que no han pogut ser recomptades, fins a 37.495 persones van votar, entre el 17 i el 25 de maig, en alguna de les 271 taules disposades en 120 localitats. Guanya per majoria l’exigència d’una agricultura sense transgènics, a l’opció de referèndum vinculant per a ILPs, al control democràtic directe sobre el sector energètic i l’oposició a la MAT i al BCN World.

A l’hora que els representants del Multireferèndum concreten, en una assemblea que se celebrarà en les properes setmanes, les accions relacionades amb la convocatòria 2014; exigeixen al Parlament i a les institucions locals amb competències en les matèries tractades en el qüestionari “que legislin d’acord amb les voluntats expressades i deixin de fer-ho a favor dels lobbys econòmics”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides