El Parlament provoca els indignats

La Mesa i la Fiscalia recorreran l'absolució de l'Audiència pels fets del 2011
de gispert
de gispert

Sense unanimitat i sense que es conegui encara el nombre definitiu de sigles adherides, però és segur que la Mesa del Parlament recorrerà la sentència amb la qual l’Audiència Nacional absol 19 acusats del setge al Parlament que va tenir lloc el 15 de juny del 2011.

Convergència i Unió i el Partit Popular tiren endavant aquest recurs perquè, junts, són majoria a la Mesa (formada per set membres), però altres partits encara s’hi poden adherir. Disposen de 24 hores: aquest dimecres es ratificarà la decisió de recórrer. De moment, el representant d’ICV-EUiA a la Mesa, David Companyon, ja ha manifestat la seva oposició al recurs. PSC i ERC encara s’han de posicionar.

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, s’ha alineat amb el vot particular de Fernando Grande-Marlaska, qui hagués condemnat alguns dels 19 acusats. De Gispert creu que “no és digna la no defensa del Parlament de Catalunya” i que la sentència, coneguda aquest dilluns, “menysprea” els diputats. “És clar que no estem d’acord amb la sentència, però ens ho hem de menjar”, ha afegit.

El Fiscal General de l’Estat, Eduardo Torres-Dulce, està en “absolut desacord” amb la sentència judicial. Segons ell, els absolts van cometre “fets molt greus que afecten la sobirania democràtica del Parlament”. La Fiscalia presentarà un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides