193 acomiadaments més a Sta. Perpètua per l’ERO d’Alstom

La multinacional addueix un excés de capacitat productiva
Manifestacio dels treballadors d'Alstom davant el Departament dEmpresa, aquest dimarts
Manifestacio dels treballadors d'Alstom davant el Departament dEmpresa, aquest dimarts

L’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que la multinacional Alstom aplicarà a la seva fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) suposarà l’acomiadament de 193 dels 650 treballadors. L’empresa justifica la mesura, presentada aquesta setmana al Departament de Treball de la Generalitat i comunicada al comitè d’empresa, per un excés de capacitat productiva atesa la davallada de comandes ferroviàries a tot l’Estat durant els anys de crisi.

Es confirmen, així, oficialment els plans avançats mesos enrere. Fonts d’Alstom citades per EFE ha manifestat que l’empresa vol trobar una solució mitjançant el diàleg, que s’iniciarà els dies vinents, per tal d’ajustar el funcionament de la fàbrica vallesana a la demanda actual dels seus productes.

El maig, el Jutjat Social número 3 de Sabadell no va considerar justificat l’ERO temporal que Alstom havia imposat des del novembre perquè no va trobar que les causes productives adduïdes estiguessin demostrades. Aquesta sentència, segons CCOO, pot establir un precedent rellevant contra l’ERO que ara es fa realitat.

En la mateixa localitat, Panrico ha començat a aplicar el seu ERO aquesta setmana. Preveu acomiadar 133 treballadors.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides