Serra i Piqué, a sou de les ITV

Applus paga expolítics per protegir els seus privilegis en el mercat captiu de les inspeccions
Sense títol
Sense títol

Els exministres Narcís Serra i Josep Piqué també han cobrat importants honoraris de l’empresa Applus , que domina el mercat de les ITV a Catalunya. Així consta en documents interns de la mateixa companyia als quals ha tingut accés EL TRIANGLE. En concret, l’exministre de Defensa i vicepresident del Govern central amb Felipe González figura com a perceptor de 50.000 euros (IVA a banda) d’aquesta companyia d’inspeccions tècniques durant l’exercici de 2011.

En l’actualitat, Narcís Serra està imputat judicialment per “administració deslleial” com a expresident de Caixa Catalunya. Per la seva banda, l’exministre d’Indústria i Afers Exteriors en els governs de José María Aznar va cobrar 100.000 euros (IVA a banda) d’Applus durant els anys 2011 i 2012, a través de la seva societat instrumental Pasiphae Consultora Internacional SL, de la qual té el 98 % de les accions, en concepte d’assessoria.

Aquestes dades figuren en l’informe en anglès enviat per Applus Services a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) el passat 25 d’abril, en suport a la seva imminent sortida a borsa. A la pràctica, aquesta operació va servir per emmascarar la fugida de l’accionariat del fons d’inversió nord-americà Carlyle, cansat d’acumular pèrdues en els últims exercicis (-91 milions d’euros l’any 2011, -69 milions d’euros l’any 2012 i -170 milions d’euros l’any passat).

SI VOLS LLEGIR LA VERSIÓ COMPLETA D’ARTICLES COM AQUEST, LA TROBARÀS A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE  

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.