Serra i Piqué, a sou de les ITV

Applus paga expolítics per protegir els seus privilegis en el mercat captiu de les inspeccions
Sense títol
Sense títol

Els exministres Narcís Serra i Josep Piqué també han cobrat importants honoraris de l’empresa Applus , que domina el mercat de les ITV a Catalunya. Així consta en documents interns de la mateixa companyia als quals ha tingut accés EL TRIANGLE. En concret, l’exministre de Defensa i vicepresident del Govern central amb Felipe González figura com a perceptor de 50.000 euros (IVA a banda) d’aquesta companyia d’inspeccions tècniques durant l’exercici de 2011.

En l’actualitat, Narcís Serra està imputat judicialment per “administració deslleial” com a expresident de Caixa Catalunya. Per la seva banda, l’exministre d’Indústria i Afers Exteriors en els governs de José María Aznar va cobrar 100.000 euros (IVA a banda) d’Applus durant els anys 2011 i 2012, a través de la seva societat instrumental Pasiphae Consultora Internacional SL, de la qual té el 98 % de les accions, en concepte d’assessoria.

Aquestes dades figuren en l’informe en anglès enviat per Applus Services a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) el passat 25 d’abril, en suport a la seva imminent sortida a borsa. A la pràctica, aquesta operació va servir per emmascarar la fugida de l’accionariat del fons d’inversió nord-americà Carlyle, cansat d’acumular pèrdues en els últims exercicis (-91 milions d’euros l’any 2011, -69 milions d’euros l’any 2012 i -170 milions d’euros l’any passat).

SI VOLS LLEGIR LA VERSIÓ COMPLETA D’ARTICLES COM AQUEST, LA TROBARÀS A L’EDICIÓ EN PAPER D’EL TRIANGLE  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides