Detingut l’autor de l’atac racista al metro

L'agredit ha presentat denúncia i Fiscalia espera l'atestat per cursar-ne una

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dilluns al migdia el presumpte autor de l’agressió del metro de Barcelona de dissabte a la nit. L’agredit, un jove de Mongòlia, va presentar denúncia diumenge al vespre. Fiscalia també preveu emprendre accions legals després de rebre l’atestat policial.

Jaime Sambeat i és un ultra espanyol, i el pare del jove que aquest cap de setmana va gravar l’agressió nazi a un noi asiàtic al metro de Barcelona. Usuaris de twitter han seguit el rastre digital originat amb el vídeo de l’agressió, que es va penjar a la xarxa, fins conèixer l’adreça on viu el suposat còmplice del responsable de l’acte. Pel camí, els internautes investigadors han descobert que la família de James és seguidora de Ciutadans. Tenen fotos publicades amb Albert Rivera i Jordi Cañas en actes de campanya. El partit ja ha reaccionat.

La formació liderada per Rivera ha negat, via twitter, que “cap dels participants en l’agressió és militant o simpatitzant de Ciutadans”. “Condemnem l’agressió succeïda al metro de Barcelona i esperem que els responsables responguin davant la justícia”, piula el partit per desvincular-se’n.

Els Mossos asseguren que les investigacions estan “molt avançades” i confirmen que l’agredit ha presentat denúncia aquest diumenge.

Les investigacions dels internautes als perfils digitals del grup agressor han facilitat la identitat tant del noi rus que pega l’asiàtic, com de qui registra l’agressió i la puja a internet. Abans que James esborrés el seu compte, els usuaris ja havien difós tota la informació necessària per identificar els responsables. Presumptament, el noi rus es diu Vladislav Tverdokhlèbov. I James és Jaime Sambeat i viu al carrer Antoni Puigvert de Sant Adrià del Besòs.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides