Vaga a Atento pels excessos contra els treballadors

Els empleats culpen d'un "ambient irrespirable" a Bain Capital, fons propietari de l'empresa
atento
atento

Els treballadors de la companyia de call center Atento efectuen una aturada de 24 hores aquest dilluns per protestar contra la pressió, que jutgen excessiva, en el seu entorn laboral. La jornada de vaga ha estat convocada pels sindicats FeS-UGT, CCOO, STC i USO.

Segons els representants dels treballadors, Bain Capital, fons de capital risc que controla Atento (fundada per Telefónica), ha creat unes condicions laborals insostenibles i un ambient irrespirable, caracteritzat per una enorme pressió sobre els treballadors perquè assoleixin objectius de vendes sovint impossibles, per una manca de formació pel que fa a la comercialització de productes que es renoven constantment i per la inexistència de descansos entre trucades. Aquest darrer fet, denuncien, els empeny a atendre dues trucades alhora.

L’exigència de vendre, com vénen explicant fa temps els treballadors d’Atento, arriba fins al punt que es veuen obligats a intentar col·locar productes cada cop que truca un client. Si no assoleixen uns objectius mínims, s’enfronten a amenaces, sancions i acomiadaments, relaten.

L’empresa, segons FeS-UGT, ha deixat de banda fa temps les converses per reconduir la situació i recuperar nivells òptims de benestar laboral que els treballadors demanen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides