La possible incompatibilitat de Bauzá, en mans de la Justícia

El president balear té una farmàcia i administra dues societats més
bauza
bauza

El Tribunal de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) decideix a partir d’aquest dimarts si és incompatible que José Ramón Bauzá exerceixi el càrrec de president del Govern balear i, alhora, gestioni negocis privats, com han denunciat els grups parlamentaris del PSOE i de MÉS.

El desembre, el TSJIB va aprovar per tres vots contra dos la legitimitat de la demanda, un cop s’havien desestimat les al·legacions de Bauzá contra la interlocutòria que la legitimava. Els magistrats Gabriel Fiol, Pablo Delfont i Fernando Socías van qualificar de “legítim” l’interès dels diputats.

La demanda presentada per l’oposició contra Bauzá assenyala, en concret, una incompatibilitat entre el càrrec de president i la titularitat d’una farmàcia a Marratxí i l’administració de dues empreses més. En un termini de deu dies, a partir d’aquest dimarts, el TSJIB dictarà la resolució sobre la possible incompatibilitat.

L’octubre del 2012, el Consell de Govern balear va arxivar les actuacions prèvies, reservades, que investigaven si la incompatibilitat de Bauzá s’havia produït. Un informe intern de l’Executiu autonòmic elaborat llavors la descartava.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides