Dibuixants d’El Jueves pleguen per la censura

RBA va prohibir tocar en portada la Monarquia
monteys el jueves
monteys el jueves

La censura de l’editorial RBA a El Jueves s’ha confirmat aquest dijous gràcies a les reaccions d’un grapat de dibuixants del setmanari satíric. Un d’ells, Albert Monteys, exdirector de la publicació, ha explicat que fins a nova ordre no podien tocar la Monarquia en portada les setmanes vinents (sí, en canvi, en pàgines interiors). És un dels dibuixants que abandonarà la revista per culpa de la manca de llibertat imposada per RBA, la propietària.

L’autor de la portada censurada, Manel Fontdevila, també marxa, i Guillermo, Bernardo Vergara, Manuel Bartual, Isaac Rosa, Paco Alcázar i Luís Bustos tampoc continuaran perquè no combreguen amb les condicions de RBA.

Monteys ha explicat, en una vinyeta difosa a Twitter, que ignora “els mecanismes” que han donat lloc a la decisió de la cúpula de RBA (no pot assegurar una pressió directa de la Casa Reial), però lamenta que, arran de la retirada de la portada sobre l’abdicació, el “discurs unitari” sobre l’actualitat de la Monarquia hagi quedat gairebé sense alternativa als quioscos.

60.000 exemplars destruïts
Des de la redacció d’El Jueves s’ha explicat que 60.000 exemplars amb la portada original de Fontdevila es van imprimir i, posteriorment, es van destruir per decisió de RBA.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides