“Tombar un contenidor és causa per anar a presó?”

L'advocada de Sergi Rúbia hi veu "un missatge de la justícia per generar por a la protesta"
Pilar casteller de suport a Sergi Rúbia
Pilar casteller de suport a Sergi Rúbia

Tombar un contenidor és causa per entrar provisionalment a presó? Aquesta reflexió ha deixat palesa l’advocada del jove català Sergi Rúbia que continua a presó acusat de participar en els disturbis pel desallotjament del centre social okupat Can Vies la setmana passada.

“Això ha estat un missatge de la justícia per generar por a la protesta. No podem desvirtuar el dret de manifestació”, ha manifestat Natxeli Beas a Catalunya Ràdio. L’advocada no s’explica perquè el jutge ha ordenat presó preventiva sense fiança per al jove.

De les desenes de detencions que hi va haver la setmana passada pel barri de Sants, dues persones van acabar a la presó. Un italià que podria sortir si paga una fiança de 10.000 euros, i un català que seguirà, de moment, a la presó.

Beas no s’explica com el jove, que és membre dels castellers de Barcelona, “que no té risc de fuga-se, sense antecedents i només amb l’acusació de dos agents de la Guàrdia Urbana” pot continuar en presó sense fiança. “Segons els agents, se’l veu prenent foc a uns contenidors, aquesta és l’única prova, la declaració policial. Nosaltres tenim testimonis que desmenteixen aquesta versió”, diu l’advocada.

Beas trobaria “escandalós” que Rúbia quedés empresonat fins que se celebri el judici previst per al gener. El jove està acusat de desordres públics i danys.

Regularitzar Can Vies
D’altra banda, el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Joaquim Forn ha obert la porta a la restauració de Can Vies si des del casal es presenta un pla viable.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides