Sense notícies dels espanyols detinguts a Veneçuela

Fa tres mesos i mig que el Govern de Maduro els acusa "d'intent de magnicidi"
José Luis Fernández -veneçolà d'origen espanyol- i la manxega Yolanda Lara
José Luis Fernández -veneçolà d'origen espanyol- i la manxega Yolanda Lara

Fa tres mesos i mig que José Luis Fernández -veneçolà d’origen espanyol- i la manxega Yolanda Lara resten empresonats al país llatinoamericà per ordre del Govern de Maduro acusats de ser còmplices d’un “intent de magnicidi“. L’executiu els acusa d’intentar matar el president de l’estat agrícola de Yaracuy, on viuen des de fa tres anys, i on van ser detinguts quan participaven en una protesta que cremava pneumàtics.

Des d’aleshores la seva vida, segons relataven en un reportatge elaborat fa dues setmanes per ‘El Mundo’, ha estat un infern. I des d’aleshores, gairebé no arriba informació sobre el seu estat.

Acusats de dirigir una banda que operava amb l’objectiu de matar els dirigents veneçolans, el seu cas, que ja gairebé no surt a la premsa ni a les xarxes, queda en mans del cap de la diplomàcia espanyola, qui assegura que treballa perquè acabi aviat el seu malson.

Fernández, que treballava de publicista ‘freelance’ amb la seva dona, resta tancat en un habitacle compartit amb 30 reclusos, en un centre on l’any passat van morir mig milers de presos.

“Nosaltres no vam fer res, només protestar una mica. Ni tan sòls estava en el nostre pensament fer mal a ningú”, afegia el pres. La seva dona continua tancada a Caracas, en una cel·la del Servei d’Intel·ligència Bolivarià, mentre espera que l’expulsin a Espanya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides