Dura derrota dels independentistes del Quebec

Els liberals assoleixen la majoria absoluta al Parlament de Montreal i el referèndum d'independència queda enterrat
philippe couillard quebec
philippe couillard quebec

El Partit Quebequès (PQ) ha patit una dolorosa derrota en les eleccions celebrades aquest dilluns a la província francòfona del Canadà. Amb el 25,5% dels vots, els nacionalistes han perdut clarament davant el Partit Liberal Quebequès (l’equivalent al Partit dels Socialistes de Catalunya), que ha obtingut el 41,5% i, en funció de la Llei electoral, la majoria absoluta al Parlament de Montréal.

A causa d’aquests desastrosos resultats, els pitjors en la història del PQ , la seva candidata i presidenta sortint, Pauline Maurois, ha presentat la dimissió. El nou president de la província francòfona serà Philippe Couillard. Els altres partits que han obtingut representació parlamentària són Coalition Avenir Québec (dreta populista) i Québec Solidaire (esquerra alternativa).

Pauline Marois va accedir al poder l’any 2012 i governava en minoria, però va convocar eleccions anticipades el passat 5 de març amb l’objectiu d’assolir la majoria absoluta. El tret li ha sortit per la culata i ha patit un duríssim càstig a les urnes. Amb la victòria del PLQ, la hipotètica convocatòria d’un tercer referèndum independentista al Quebec, invocada pel PQ, queda enterrada durant una bona temporada.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari