Rafael Correa, doctor ‘honoris causa’ per Sant Jordi

La UB reconeix la lluita del president equatorià contra la pobresa i la seva aposta per l'educació
rafael correa
rafael correa

Les accions del Govern de l’Equador per millorar l’educació han motivat que la Universitat de Barcelona (UB) investeixi el president del país andí, Rafael Correa, com a doctor honoris causa. La UB ha valorat, tanmateix, les polítiques de Correa enfocades a prioritzar la creació d’ocupació i la disminució de la pobresa i les desigualtats, una estratègia que “s’alinea amb els principals moviments socials i científics que han tingut repercussió a la UB”, explica en un comunicat el centre universitari. En aquest sentit, l’Equador ha emprès iniciatives en col·laboració amb la UB en matèria de formació i atracció de doctors, formació de professorat i creació d’agències de qualitat.

L’acció del Govern de Rafael Correa, un dels principals exponents de la nova esquerra llatinoamericana, s’ha caracteritzat per haver incrementat la inversió en polítiques socials i, en matèria econòmica, per intentar revertir els efectes del model neoliberal implantat a Amèrica del Sud en les darreres dècades.

La investidura de Correa, doctor en economia per la Universitat d’Illinois, es realitzarà el proper dia de Sant Jordi i comptarà amb la presència de l’exrector de la UB Joan Tugores en qualitat de padrí.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides