Perpinyà passa de l’extrema dreta… a la dreta

La retirada del candidat socialista fa que el batlle Jean-Marc Pujol (UMP) guanyi les eleccions municipals
jean-marc pujol
jean-marc pujol

Perpinyà ha fugit del foc… per caure a les brases. La segona volta de les eleccions municipals ha donat l’alcaldia al candidat de la dreta, Jean-Marc Pujol, que, amb el 55,1% dels vots, ha guanyat el representant del Front National, Louis Aliot (44,9%), que va arribar en primera posició a la primera volta. Finalment, els socialistes de Jacques Cresta van renunciar a participar en una triangular i, d’aquesta manera, han posat en safata la victòria de la UMP, sembla que a canvi d’una important quota de poder a l’Agglomération Perpignan Méditérranée (l’àrea metropolitana de la capital de la Catalunya Nord).

D’aquesta manera, Perpinyà continuarà, durant sis anys més, sota el control de la dreta caciquista, una situació que es perpetua des dels temps de Paul Alduy i del seu fill Jean-Paul Alduy. Malgrat la coincidència de cognoms, les relacions entre Jean-Marc Pujol i el pujolisme convergent són molt fredes, a causa de l’estrambòtica política d’aliances que mena el president de CDC a la Catalunya Nord, l’exmilitant de Terra Lliure Jordi Vera, protegit directe del conseller Germà Gordó.

En general, l’esquerra ha tret uns resultats molt dolents a les eleccions municipals de la Catalunya Nord. Fins i tot ha perdut l’alcaldia el batlle comunista d’Elna, Nicolas Garcia, que va participar activament a la Via Catalana del passat Onze de Setembre.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari