Desenes d’entitats socials criden a la desobediència

Desobeïm 2014, l'eco català de les marxes de Madrid, es manifesta per les llibertats aquest dissabte
desobediencia 2014
desobediencia 2014

Una nova campanya té en el seu punt de mira les reformes del Codi Penal, la Llei d’Enjudiciament Criminal, la Llei de l’avortament, la Llei de Seguretat Ciutadana i la Llei de Seguretat Privada. Desobeïm 2014, presentada aquest dimarts, ja ha rebut el suport d’una vuitantena de col·lectius i plataformes catalanes, i pretén que el Govern espanyol rectifiqui. Si no ho fa, adverteix que posarà en marxa mecanismes de desobediència col·lectiva que faran inaplicables aquestes lleis.

Aquesta iniciativa és una continuació a Catalunya del moviment de les Marxes de la Dignitat que es van manifestar el cap de setmana passat a Madrid. Els seus impulsors denuncien que el nou marc legal creat pel Govern fa retrocedir 40 anys en matèria de drets i llibertats fonamentals, esgrimeix la por contra el ciutadà i genera un estat d’excepció encobert per dissuadir el ciutadà de protestar al carrer. El seu objectiu és mobilitzar la societat i generar una resposta massiva per no perdre dècades de conquestes socials.

La manifestació
El primer gran acte de Desobeïm 2014 serà la manifestació del proper dissabte, 29 de març, a la plaça de Catalunya. La trobada, a banda d’oposar-se a les reformes legals que retallen els drets i les llibertats, oferirà suport a la vintena de persones imputades per un intent de bloqueig del Parlament del 15 de juny del 2011, durant l’acció Aturem el Parlament. Els encausats protestaven aquell dia contra les primeres retallades a Catalunya.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari