La Policia avorta l’#AcampadaDignidad

Els concentrats a Sol només duren dues nits, però hi tornaran aquesta tarda
acampada dignidad
acampada dignidad

Les quinze persones que portaven dues nits acampant a la Puerta del Sol de Madrid han estat desallotjades per efectius de la Policia aquest matí a partir de les 7.30 hores. Els manifestants, que s’hi havien instal·lat en acabar la massiva concentració de les Marxes de la Dignitat del cap de setmana passat, pretenien reeditar una acampada multitudinària com la que s’originà a partir de la iniciativa d’una quarantena de persones el’15 de maig del 2011.

L’acció del dispositiu policial ha consistit a acordonar la plaça, identificar els acampats i procedir a conduir-los a carrers propers. Malgrat que no s’han registrat incidents violents, els manifestants han denunciat empentes i retencions per part dels policies.

Des del seu compte de Twitter, els promotors d’#AcampadaDignidad ja han fet una crida per tornar a ocupar Sol aquesta tarda, a partir de les 19 hores, coincidint amb la manifestació contra la violència masclista “El machismo mata”.

Les Marxes de la Dignitat, expedientades
D’altra banda, la delegada del Govern a Madrid, Cristina Cifuentes, ha anunciat aquest matí que ha obert un expedient sancionador als organitzadors de les Marxes de la Dignitat per incompliment de la llei, motivat en els aldarulls que van  tenir lloc durant la manifestació. A més, acusa els organitzadors de tres de les columnes que es van trobar a Madrid dissabte passat d’haver provocat, abans d’arribar a la capital, incidents de desordre públic. Cifuentes ha dit, a més, que l’expedient sancionador comportarà “sancions econòmiques importants”.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari