La Ciutat de la Justícia és perjudicial per la salut

Fins a 612 funcionaris afectats evidencien la relació entre les dolències i el lloc de treball
edificis malalts
edificis malalts

No està considerat oficialment un edifici malalt, perquè pels números que manega el Departament fa emmalaltir per sota la mitjana estipulada, però l’edifici de la Ciutat de la Justícia de Barcelona, a la Gran Via de l’Hospitalet, va néixer malalt. I continua de la mateixa manera, després de quatre anys de funcionament, perquè no s’han pres les mesures necessàries per curar-lo. Tant és així que alguns treballadors han hagut de gratar-se la butxaca per millorar les condicions de salut a la seva oficina.

Els humidificadors, uns aparells petits i blancs que treuen constantment vapor d’aigua, formen part de l’estampa de les oficines de l’indret. Alguns treballadors els han hagut d’anar adquirint, per 29 euros, després d’acabar farts de patir els símptomes de la malaltia de l’oficina: sequedat d’ulls i mucosa i enrampades constants cada cop que es toca un objecte del mobiliari. Per això, a més d’aquests petits aparells disposats en algunes taules, també sobta veure com alguns dels mànecs dels armaris de les oficines estan folrats amb tela.

Malgrat els símptomes, l’Administració només ha actuat davant els casos concrets que han anat sorgint i que s’han reportat, perquè el percentatge d’afectats que han donat a conèixer la seva situació no arriba al mínim exigit per considerar-lo oficialment malalt. Segons el Departament, que assegura que ja va prendre les mesures adequades quan van sorgir els primers casos, actualment només es fa seguiment de dues persones que pateixen els símptomes de l’edifici malalt.

Queixes des de la inauguració
Segons el recull anual de les consultes realitzades a la Unitat Bàsica de Salut per problemes possiblement relacionats amb l’ambient que es respira a l’edifici, l’any passat –de gener a octubre- es van fer 45 visites per cefalea, lipoatròfia, per problemes amb l’aparell respiratori i per sequedat ocular i de pell. El 2012 –de gener a setembre- hi va haver 47 visites pels mateixos símptomes. El 2011, 78; i el 2010, 33. El document, però, no recull les consultes privades dels perjudicats.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA 

(Visited 195 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari