Els jutges més buscats

Jutges i magistrats catalans denuncien el diari La Razón per haver publicat les seves fotografies, obtingudes de la base de dades d'Interior
jutges la razon
jutges la razon

Com si es tractés d’un cartell del Ministeri de l’Interior amb les fotografies dels terroristes més buscats, el diari La Razón publicava fa uns dies els retrats de la trentena de jutges i magistrats catalans que promouen un manifest en defensa del Dret a decidir.

Aquest insòlit reportatge gràfic publicat en les pàgines del rotatiu propietat de José Manuel Lara constitueix un escrache contra els jutges que públicament defensen la convocatòria del referèndum d’independència, però resulta que la major part de les fotografies (25 de les 33) corresponen al retrat del Document Nacional d’Identitat (DNI) que es custodia en les bases de dades del Ministeri de l’Interior.

Davant d’això, els jutges han presentat una denúncia, precisament en el jutjat de guàrdia, per a què s’investigui l’origen de la filtració de les fotografies del seu DNI, per considerar que el diari suposadament les ha obtingut de manera il·legal, fet que podria constituir un delicte de revelació de secrets.

En resposta a una pregunta parlamentària del diputat convergent Feliu Guillaumes, el ministre de l’Interior, el popular Jorge Fernández Díaz, manté que l’accés a les fotografies del DNI no és exclusiu del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil, sinó que altres policies també poden consultar-les, en una referència als Mossos d’Esquadra que ha indignat als comandaments d’aquest cos.

Rastre informàtic
El ministre Fernández Díaz afegeix que molta gent utilitza les fotografies del seu DNI per a altres tràmits o documents, de manera que no quedaria clar com les hauria obtingut el diari La Razón. No obstant això, fonts policials confirmen a aquest setmanari que sempre que es fa una consulta a la base de dades de ciutadans queda un «rastre informàtic» i que només cal seguir-lo per confirmar si es va produir una filtració i, en aquest cas, detectar-ne l’origen.

El jutge Santiago Vidal, un dels promotors del manifest, exigeix al Ministeri de l’Interior que porti a terme una investigació interna. Els jutges denunciants demanen que s’obri un procés penal sobre la filtració de les fotografies i, per això, reclamen que requereixin la identitat dels usuaris que van accedir a les fitxes del DNI dels magistrats en els quinze dies anteriors al 3 de març, quan La Razón va publicar els retrats.

Privilegiades relacions
Tot i que el ministre prefereix mirar cap a una altra banda en l’afer de la filtració dels retrats dels jutges i magistrats catalans, en els cercles polítics i periodístics sempre s’han comentat les privilegiades relacions entre el diari La Razón i l’actual cúpula d’Interior, especialment entre el director del rotatiu, Francisco Marhuenda, i el ministre Jorge Fernández Díaz, dos barcelonins que durant anys han estat els principals escuders de Mariano Rajoy.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari