El 22M es fa fort a Madrid

#AcampadaDignitat convoca una assemblea per organitzar la concentració a Sol
UIP 'No passaran' 22M
UIP 'No passaran' 22M

La delegada del Govern a Madrid, Cristina Cifuentes, ja ho havia avisat a Twitter: “Està prohibit acampar a Madrid fora de les zones habilitades específicament, i les forces de seguretat faran complir la Llei”. Una amenaça per als centenars de persones que volien aprofitar la multitudinària marxa de dissabte per protestar contra les retallades fent nit a Recoletos. L’acció va durar hores, fins que la policia va actuar. Fruit d’aquesta dissolució, aquest diumenge va néixer una concentració a Sol on alguns activistes han passat la nit. Aquest dilluns a la tarda s’ha convocat un acte suport, doncs han decidit quedar-s’hi “fins recuperar la dignitat”.

La de Sol no és l’única acció preparada. Col·lectius contra la criminalització de la protesta social han organitzat, de la seva banda, una resposta unitària al desenllaç de la manifestació d’aquest cap de setmana mitjançant un acte reivindicatiu que se celebrarà aquest divendres a Madrid. #28M, ‘Una resposta col·lectiva a la repressió’, donarà veu a diverses personalitats que criticaran els “abusos policials i de poder”, les restriccions del dret a manifestar-se, la llei de seguretat ciutadana i de seguretat privada o el projecte de llei de l’avortament.

Concentració d’antidisturbis
La violència engendrada poc abans que acabés el permís per manifestar-se va acabar amb 101 ferits, més de la meitat dels quals eren policies, segons càlculs els serveis d’Emergències i del mateix cos de seguretat de l’Estat. Agents antidisturbis de la Brigada d’Intervenció Policial (UIP) s’han concentrat aquest diumenge a la porta del seu lloc de treball, a Madrid, per mostrar la “indignació” pel desplegament organitzat per Interior per evitar incidents durant la marxa del 22M.

El portaveu del Sindicat Unificat de Policies, Miguel Ángel Fernández, acompanyat per poc més d’un centenar d’agents, han protestat pels “riscs” de l’estratègia “amb errors” de la direcció. Per això demanen la destitució del màxim dirigent de la UIP i del cap de la primera unitat d’intervenció policia. Aquest dimecres es tornaran a concentrar per pressionar Interior i aconseguir els seus cessaments.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari