Escàndol en el sector de les ambulàncies

El propietari de l'empresa que dóna servei al Baix Ebre ha estat detingut per la Guàrdia Civil en un cas de presumpta corrupció
ambulàncies
ambulàncies

La imminent convocatòria per part de la conselleria de Salut del concurs públic per a l’adjudicació del servei d’ambulàncies a Catalunya durant els pròxims 10 anys s’està enverinant abans d’hora. Es tracta d’un llaminer pastís d’uns 2.000 milions d’euros que es disputaran, a mata-degolla, empreses locals, espanyoles i les grans multinacionals del sector. Si fins ara aquest servei està repartit entre 17 adjudicataris, sembla que la intenció de la conselleria de Boi Ruiz de cara al pròxim concurs és concentrar el servei en poques mans.

En aquest context, la Guàrdia Civil va detenir, el passat dia 16 de gener, Bernardo Coslado, propietari de l’empresa Ambulàncies Baix Ebre, en el marc de les investigacions del cas Innova que mena el jutjat n. 3 de Reus. Aquest empresari és un dels “peixos grossos” del sector i, formant part d’una UTE amb socis valencians, acaba d’adjudicar-se el concurs convocat per la Generalitat valenciana, valorat en 700 milions d’euros i que ha aixecat una forta controvèrsia per les sospites de tupinada.

La detenció de Bernardo Coslado sembla que està relacionada amb els negocis corruptes que hauria fet amb l’exdirector general d’Innova, Josep Prat que, a la vegada, va ser el president de l’Institut Català de la Salut (ICS). El jutge Diego Álvarez de Juan ha imputat Bernardo Coslado per delictes de suborn, tràfic d’influències i societaris. Per la seva banda, Josep Prat està acusat de tràfic d’influències, falsedat en documents mercantils i d’alterar els preus d’un concurs públic.

La notícia ha caigut com una “bomba” en el sector, tota vegada que Bernardo Coslado -a qui la Guàrdia Civil ha incautat abundant documentació- és el president de l’Associació Espanyola d’Empresaris d’Ambulàncies. Aquest escàndol s’afegeix al que ha protagonitzat l’empresa Ambuibérica -també present a Catalunya després de comprar Ambulàncies Reus- a l’Aragó, on el govern li ha rescindit el contracte per presentar factures falses (veure EL TRIANGLE n. 1132).

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’AQUESTA SETMANA

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari