‘La Vanguardia’ fa marxa enrere

José Antich va arribar com a periodista antisocialista i de confiança del PP i ha acabat sent el cavall de Troia dels sobiranistes al Grup Godó
lv_carol_ca
lv_carol_ca

Amb el nomenament de Màrius Carol com a nou director de La Vanguardia, el comte de Godó, sempre hermètic i distant, ha pres finalment una decisió llargament mastegada i esperada des de fa mesos, tant a la redacció del diari com a molts àmbits influents de la societat catalana. L’imminent relleu de José Antich i la seva substitució pel fins ara cap de comunicació del Grup Godó va ser anticipat pel diari www.eltriangle.eu el passat dia 8 de novembre.

Aquest dilluns, dia 16 de desembre, Màrius Carol prendrà possessió oficial del càrrec de director de La Vanguardia. És un canvi de gran transcendència en uns moments molt delicats per a Catalunya, tant des del punt de vista econòmic com polític. En relació amb José Antich, Màrius Carol aporta centralitat i moderació, en línia amb els qui propugnen la “tercera via” per refer els malmesos ponts de diàleg amb l’Estat espanyol.

Escandaloses subvencions
És coneguda la llarga i íntima amistat que mantenia José Antich amb Josep Antoni Duran Lleida. Però, a la vegada, ha fet un seguidisme cec i acrític del president Artur Mas en la seva deriva sobiranista i el seu viatge a Ítaca, posant els pèls de punta als lectors tradicionals de La Vanguardia i als sectors més pragmàtics de l’elit empresarial catalana. A canvi d’aquesta descarada complicitat amb el Palau de la Generalitat, el comte de Godó s’ha beneficiat d’unes escandaloses subvencions i prebendes que en qualsevol país democràtic ja estarien en mans de la Fiscalia.

José Antich havia obert les pàgines del diari a un estol de columnistes “hooligans” de Convergència, convertint l’antic diari conservador i monàrquic en l’avantguarda de les reivindicacions sobiranistes/independentistes. Condicionat per les enormes ajudes amb diner públic rebudes els últims anys, els mitjans generalistes del Grup Godó (La Vanguardia, 8TV i RAC1) han acollit un conjunt de tertulians recomanats des del Palau de la Generalitat que, com s’ha acabat veient, eren, en realitat, uns “quintacolumnistes” d’ERC. En aquesta transformació para-independentista de José Antich hi tingut molt a veure la seva segona dona, Marta Lasalas, que és una trabucaire del “sometent mediàtic”.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’AQUESTA SETMANA

(Visited 1.127 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari