Mas apunyala els botiguers

El Govern "amic" de CiU està destruint el teixit del petit comerç amb la promoció de grans superfícies
MAS CENTRE COMERCIAL
MAS CENTRE COMERCIAL

Els botiguers catalans estan en peu de guerra contra Artur Mas. El Govern “amic” de CiU està destruint el teixit del petit comerç amb la promoció de grans superfícies destinades a fer la competència i anorrear els tradicionals negocis familiars. La gota que ha fet vessar el got de la indignació dels botiguers és la requalificació d’uns terrenys del Centre Direccional de Cerdanyola per construir-hi la que està previst que sigui la zona comercial més gran de Catalunya, amb una superfície de 217.258 metres quadrats.

La implantació d’aquesta macro-àrea per a usos comercials s’ha fet amb nocturnitat i traïdoria, fet que encara ha enervat més els ànims dels botiguers de l’àrea metropolitana de Barcelona, que en seran els principals damnificats. El passat 25 de juliol, en vigílies de vacances, la Comissió d’Urbanisme de Barcelona va aprovar el pla director urbanístic (PDU) del Centre Direccional de Cerdanyola. Era l’enèsima modificació que es feia del planejament d’aquesta enorme i conflictiva zona, situada entre Cerdanyola i Sant Cugat del Vallès, i ningú no en va fer massa cas.

Si hom examina el text del PDU, publicat al DOGC 6465, no s’hi troba a primera vista la requalificació que ha de permetre la construcció de la zona comercial més gran de Catalunya. S’hi fa referència, això sí, a la prevista construcció d’un total de 4.715 habitatges i a la necessària solució que s’ha de donar als disset abocadors que hi ha en el perímetre del Centre Direccional, especialment a la “bomba ecològica” que suposa el de Can Planes.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari