L’últim Cambó va ser un nazi!

L'escriptor Carlos Fajardo acaba de publicar un llibre que, de ben segur, portarà cua
Título de la imagen
Título de la imagen

L’escriptor Carlos Fajardo acaba de publicar un llibre que, de ben segur, portarà cua. Es tracta de L’últim Cambó, editat per La Tempestad, on es relaten les peripècies vitals de Paco Cambó, nebot de l’històric dirigent de la Lliga i gran referent del nacionalisme conservador català de la primera meitat del segle XX.

Paco Cambó va morir ara fa tres anys i en la part final de la seva vida va establir una estreta relació d’amistat amb l’autor del llibre. Fruit de les seves nombroses trobades, al voltant d’una bona taula o al seu domicili particular del Putxet, ha sorgit aquest treball literari, que recull la biografia i les confidències que Paco Cambó va fer a Carlos Fajardo.

La família es queixa
El llibre va sortir a la venda la passada setmana i el seu editor, Josep Maria Orteu, explica a EL TRIANGLE que ja ha rebut la trucada indignada d’un membre de la nissaga Guardans-Cambó queixant-se de la seva publicació i, en especial, del títol escollit. Però no és cap exageració: Francesc Cambó només va tenir una filla reconeguda, Helena, que es va casar a Buenos Aires amb Ramon Guardans. Per tant, el cognom ha tingut continuació a través de la branca de Jesús Cambó, pare del protagonista de l’obra.

LLEGEIX L’ARTICLE COMPLET A L’EDICIÓ EN PAPER D’AQUESTA SETMANA

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.