El Govern valencià tanca RTVV

El Consell anuncia el tancament després de la sentència del TSJ que declara nul l'ERO i obliga la cadena pública a readmetre el miler de treballadors afectats
Sense títol
Sense títol

El País Valencià es queda sense televisió pública i en valencià. El Consell ha anunciat el tancament de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià, que declara la nul·litat de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) pel qual prop d’un miler de treballadors de la cadena havien perdut la feina.

 

El cava destapat dimarts al matí pels afectats per l’ERO, en conèixer la decisió del TSJV, va esdevenir llàgrimes a la tarda, quan el Govern valencià va fer públic el tancament de l’ens, tot al·legant que no pot fer-se càrrec del cost de la reincorporació del miler de treballadors acomiadats.

 

“La readmissió de més de mil empleats fa inviable la seva continuïtat, ja que només el cost de les despeses de personal d’una plantilla de 1.700 treballadors suposaria aproximadament 72 milions més”, ha afirmat l’executiu d’Alberto Fabra en un comunicat, on la Generalitat justifica el tancament per la seva obligació de prioritzar “una sanitat, una educació i uns serveis socials de qualitat”.

 

Els treballadors de RTVV han llegit en antena un comunicat on han assegurat que la seva voluntat és continuar amb les emissions amb normalitat. Els empleats exigeixen responsabilitats polítiques i consideren un “acte de covardia” un tancament causat “per una gestió econòmica i política que ha enfonsat l’empresa”, de la qual, afegeixen, no en són responsables ni els treballadors ni la societat valenciana.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari