Blinden les subvencions per a les escoles d’elit

CiU i PP, amb el vistiplau d'ERC que es va abstenir, voten en contra de modificar la LEC per impedir que la Generalitat pagui els concerts educatius als centres que segreguen els alumnes en funció del sexe
Highlands School Barcelona
Highlands School Barcelona

Les escoles que segreguen els alumnes en funció del gènere, la major part de les quals que operen a Catalunya pertanyen a l’Opus Dei, han aconseguit conservar el seu estatus subvencionat després que el ple del Parlament català va rebutjar la setmana passada, gràcies als vots de CiU i PP, una proposició d’ICV-EUiA per modificar la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) i impedir que la Generalitat pagui els concerts educatius als centres que separen nens i nenes, bona part de les quals són considerats escoles d’elit.

 

La proposta sí va obtenir el suport de PSC, ICV-EUiA, Ciutadans i la CUP, mentre que ERC, que sempre s’ha posicionat en contra del concert als centres que no apliquen la coeducació, s’ha abstingut tornant a demostrar la seva posició d’aliat, i potser soci imminent, del Govern d’Artur Mas. El diputat d’EUiA Joan Mena, que va defensar la proposta a l’hemicicle, va criticar els grups que no van voler impedir per llei que es concedeixin concerts a les setze escoles catalanes que segreguen els seus alumnes per sexe «sense respectar els principis democràtics més bàsics». Aquesta setzena de centres catalans que practiquen l’educació diferenciada, com defineixen aquest model els seus defensors, reben, segons el càlcul d’ICV, un total de 29 milions d’euros cada curs de la Generalitat.

 

Entre aquestes escoles hi ha una quinzena que estan vinculades a l’Opus Dei i una altra, la Highlands School Barcelona, actualment a Esplugues de Llobregat i abans a Pedralbes, que pertany a l’ordre dels Legionarios de Cristo. Totes elles estan concertades malgrat ser centres que rebutgen la coeduació, circumstància que permet la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) aprovada al 2009, que estableix que els concerts es concediran preferentment a l’escolarització mixta, però no exclou les subvencions als centres que segreguen per sexe.

 

LLEGEIX LA INFORMACIÓ COMPLETA AL SETMANARI EL TRIANGLE

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.