El jutge veu indicis de delicte en la privatització de la sanitat madrilenya

El magistrat investiga els exconsellers Lamela i Güermes i a les empreses beneficiades del procés
recurs camp
recurs camp

Els consellers de sanitat de la Comunitat de Madrid durant el mandat com a presidenta d’Esperanza Aguirre, Juan José Güermes i Manuel Lamela, seran investigats pel jutge, que ha rebutjat el recurs presentat contra l’acte d’admissió de la querella presentada per prevaricació, suborn i malversació de fons.

Marcelino Sexmero, titular del jutjat d’instrucció número 4 de Madrid, ha desestimat el recurs i manté la instrucció sobre el procés de privatització de la sanitat pública madrilenya. En el cas també estan sent investigades les empreses que suposadament s’haurien beneficiat del procés, Asisa i Unilabs.

La denúncia va ser presentada per l’associació de mèdics Afem contra el procés de privatització dels hospitals públics, iniciat en 2003, pel qual estan imputats, a més de Lamela i Güermes, dos alts càrrecs del Govern autonòmic i cinc representants de les empreses que s’haurien beneficiat del procés de privatització.

El magistrat reconeix en aquesta última interlocutòria que “l’escrit de querella hauria d’haver estat més clar en el relat dels fets i imputacions”, però considera que malgrat això la informació aportada recull “fets que podrien ser constitutius de delicte i les persones a les quals s’imputa aquests fets”.

 

El magistrat resumeix el cas en què “de la mateixa manera s’imputa el delicte de prevaricació, i suborn als querellats que han intervingut en les adjudicacions a empreses amb un accionariat opac incomplint algun dels requisits previstos en la llei com la no exigència del cànon i que s’han beneficiat d’aquests acords per després contractar els serveis d’anteriors consellers de Sanitat com el Sr Güemes i el Sr Lamela, responsables polítics de l’adjudicació als quals imputa en unió de Capio, Ribera Salut i Unilabs, havent-se contractat fins i tot en la Conselleria de Sanitat a càrrecs d’aquestes empreses com el propi Burgüeño Carbonell que va participar en el seu moment en la creació del “model Alzira” a la Comunitat Valenciana o José A. Azofra , director mèdic de l’hospital Infanta Elena de Valdemoro i alhora coordinador de M.I de la Fundació Jiménez Díaz (Capio) on es deriven pacients des de centres públics de manera interessada segons la querella i aliena a l’interès públic i al servei de salut”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.