Arxivada la causa dels discs durs de Bárcenas

La jutgessa de Madrid ha arxivat la causa de la destrucció dels discs durs de Bárcenas per part del PP perquè no veu cap indici de delicte
Luis Bárcenas
Luis Bárcenas

Cap indici de delicte. Aquesta és la conclusió de la jutgessa de Madrid, Esperanza Collazos, sobre la destrucció dels dos ordinadors portàtils que va utilitzar l’extresorer del Partit Popular (PP), Luis Bárcenas, mentre treballava a la seu del carrer Génova. A petició de la Fiscalia la magistrada ha decidit arxivar la causa i ordenar el sobreseïment provisional.

 

En un interlocutòria judicial, la titular del jutjat número 32 de Madrid apunta que no detecta cap indici dels dos delictes que apuntava el jutge de l’Audiència Nacional espanyola, Pablo Ruz, concretament de danys informàtics i d’encobriment. La jutgessa Collazos considera que la propietat destruïda ha de ser aliena i estima que en aquest cas s’ha comprovat que els dos portàtils destruïts eren propietat del PP.

 

Segons s’apunta en la interlocutòria, la formació que lidera Mariano Rajoy va destruir els discs durs de Bárcenas quan l’extresorer ja havia abandonat el PP i ho va fer, segons la magistrada, seguint el protocol d’actuació fixat en aquests casos. El jutge Ruz que porta el cas dels papers de Bárcenas va ser qui va reclamar la documentació que podia haver-hi en els portàtils per comparar-la amb la informació facilitada per l’extresorer del PP sobre la presumpta comptabilitat B del partit.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari